articole

Primele zile cu proteza auditivă

Un start adecvat pentru o experiență plăcută și îndelungată

La început multe sunete vor părea mai tari decât înainte și veți fi mai atent la mediul înconjurător decât de obicei. Veți descoperi de asemena sunete pe care nu le-ați auzit demult. Acesta este absolut normal și nu se întâmplă datorită faptului că volumul în proteza auditivă a fost setată prea tare. Se întâmplă deoarece creierul Dvs. s-a ajustat la volumuri mai joase iar acum trebuie să se reajusteze la nivelele originale.

Sfaturi utile pentru un început lin:

1. Purtați protezele auditive pe parcursul întregii zile. Nu veți putea obține beneficii maxime dacă le folosiți doar din când în când.

2. Folosiți-le la început în situații liniștite, acasă.

3. Ascultați radioul sau televizorul – începeți cu ascultarea prezentatorilor deoarece ei vorbesc mai clar. Puteți continua apoi cu alte programe.

4. Purtați protezele auditive în medii mai zgomotoase cum ar fi un supermarket sau o stradă aglomerată.

5. Folosiți telefonul. Rețineți să înclinați ușor receptorul telefonului spre obraz și poziționați  telefonul peste ureche, aproape de microfonul protezei auditive. Acest lucru va preveni fluieratul protezei auditive și va garanta cele mai bune condiții pentru convorbirea Dvs.

Vizită ulterioară la audiologie

Audiologul Dvs. probabil vă va rechema pentru un reglaj ulterior. Acesta este și ocazia perfectă pentru a pune întrebări și a discuta despre eventualele probleme, aspecte pe care le-ați sesizat de la ultima vizită. Vă recomandăm să veniți însoțiți de un membru de familie sau prieten. Ei sunt în măsură să ofere informații valoroase despre auzul Dvs., dintr-o altă perspectivă.

ATENȚIE! Nu lăsați protezele auditive la îndemâna copiilor sau a animalelor de companie!

    Back to list

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *