• Articole
  • 26.11.2018

Dezvoltarea limbajului începe din momentul în care ne naştem. Aşadar, cu cât este detectat mai devreme pierderea de auz, cu atât mai bine. Combinaţia dintre cele mai bune proteze auditive, tehnici şi implicarea părinţilor crează un viitor mai bun pentru copiii cu hipoacuzie.
Limbajul este însuşit prin expunerea la sunete. Copiii preiau cuvintele pe care le aud în jurul lor. Însă dezvoltarea limbajului nu este singurul lucru care depinde de abilitatea copilului Dvs. de a auzi. Abilitatea lor de ascultare influenţează de asemenea şi abilitatea lor de a învăţa să scrie şi să citească, şi influenţează în mare măsură abilităţile lor sociale.

Pentru dezvoltarea limbajului, copilul are nevoie să audă în mod clar vorbirea şi vocea proprie. În cazul în care copilul suferă de o pierdere de auz, dezvoltarea limbajului de bază este deseori întârziată. Pe măsură ce copilul creşte, va înfrunta o serie de provocări pe parcursul diferitelor etape ale vieţii, de la vârsta fragedă, prin anii de şcoală şi apoi maturitatea. Pierderea lor de auz le va impacta viaţa în mod diferit în tranziţia dinspre viaţa în siguranţa de acasă spre medii provocatoare cum ar fi şcoala, activităţile sportive, recreative, etc.

Deşi pierderea de auz se întâmplă în ureche, efectul real are loc în creier. Centrul auditiv este cel care sortează sunetele, aşadar structurile creierului trebuie stimulate pentru a se dezvolta. Urechea primeşte sunetele şi transmite semnalele către creier unde acestea sunt procesate pentru a primi sens.

Protezele auditive Oticon, cu tehnologia unică numită BrainHearing™ oferă creierului copilului cel mai clar semnal posibil. Protezele auditive cu această tehnologie ajută dezvoltarea limbajului copilului.

Mulţi părinţi cred că protezele auditive vor reda auzul copilului lor. Din păcate nu pot. Însă pot să îmbunătăţească calitatea vieţii şi sunt critice în procesul de învăţare. Cu tehnologia de azi copiii pot fi protezaţi auditiv încă din primele săptămâni sau luni ale vieţii.

Această pagină web foloseşte cookie-uri pentru a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a asigura funcţionalităţi adiţionale! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Politica de confidenţialitate