Articole recente

In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre fiziologia si patologia auzului, cat si despre protezele auditive, va rugam sa cititi articolele existente pe site-ul nostru.

 • Sfaturi pentru anotimpul rece
  2018-01-08 Sfaturi pentru anotimpul rece

  Temperaturile scăzute pot fi o provocare nu doar pentru noi, ci și pentru protezele auditive și bateriile cu care funcționeză. Efortul depus de către acestea pentru o funcționare corespunzătoare este mult mai mare decât la temperaturi mai ridicate, ceea ce poate rezulta într-o durată de viață a bateriei mai scurtă. Încercați să depozitați bateriile la temperatura camerei iar dacă le luați cu Dvs. afară, țineți-le într-un buzunar în interiorul hainei, la căldură.
  Modi ...

  Citeste articolul...

 • Oticon Opn - Sunet deschis într-o proteză auditivă de putere
  2017-12-14 Oticon Opn - Sunet deschis într-o proteză auditivă de putere

  Puternicul şi compactul Oticon Opn BTE 13 Plus Power aduce beneficiile unui sunet deschis şi pentru utilizatorii cu pierderi de auz sever-profunde. Este o soluţie puternică, creată să vă întâmpine nevoile de zi cu zi, fiind echilibrul perfect între dimensiune, putere şi uşurinţă în utilizare.
  Modelul BTE 13 Plus Power încorporează un indicator LED în două culori, un buton dublu, bobină de telefon şi o durată de viaţă a bateriei mai lungă – toate acestea într-un desig ...

  Citeste articolul...

 • Oticon Opn
  2017-12-11 Oticon Opn

  Oticon Opn – prima proteză auditivă suficient de rapidă pentru a susţine creierul: bazat pe platforma inovatoare Velox™, Opn scanează mediul înconjurător de 100 de ori pe secundă, astfel oferind o imagine clară de 360˚ despre ceea ce se întâmplă în jur. Oticon Opn îmbunătăţeşte înţelegerea vorbirii cu până la 30%, economisind energie mentală.

  Citeste articolul...

 • TIMPANOGRAMA
  2016-05-16 TIMPANOGRAMA

  Spre deosebire de audiograma, care este un test subiectiv, al carui rezultat poate diferi chiar de la o clipa la alta, probele impedansmetrice, care sunt probe obiective si necesita doar participarea pasiva a subiectului (persoana testata), s-au dovedit in timp a fi mult mai precise in stabilirea diagnosticului audiologic.
  Timpanometrul (aparatul cu ajutorul caruia se efectueaza timpanometria) prezinta 3 tubusoare din plastic atasate unei sonde, ce va fi protejata printr-o oliva (un manson) de ...

  Citeste articolul...

 • CAPSULELE DE USCARE
  2016-04-01 CAPSULELE DE USCARE

  Capsulele de uscare au rolul de a absorbi umezeala din interiorul protezei auditive, astfel protejand circuitele de procesele corozive. Capsula se introduce intr-o cutie inchisa ermetic impreuna cu aparatul auditiv pe perioada de neutilizare. Acest procedeu se poate aplica zilnic sau periodic. Este recomandat a se utiliza capsule de uscare in special in cazurile in care purtatorul transpira abundent (indiferent de sezon), daca se desfasoara activitati intr-un mediu umed in perioada purtarii apar ...

  Citeste articolul...

 • DESPRE BATERIILE PENTRU PROTEZE AUDITIVE
  2014-09-05 DESPRE BATERIILE PENTRU PROTEZE AUDITIVE

  Bateriile sunt părţi componente mici, însă importante pentru orice aparat auditiv. Fără baterii, dispozitivul nu ar putea funcţiona. Tehnologia aparatelor auditive este într-o continuă schimbare, iar în ultimii ani, pe măsură ce dispozitivele au devenit din ce în ce mai mici şi mai performante, bateriile au trebuit să fie, de asemenea, adaptate standardelor înalte impuse.
  De-a lungul anilor, bateriile pentru aparatul auditiv au avut o importanţă majoră în evoluţia instrumen ...

  Citeste articolul...

 • SENSEI – un viitor mai bun pentru fiecare copil cu deficiență de auz
  2014-07-08 SENSEI – un viitor mai bun pentru fiecare copil cu deficiență de auz
  Cele patru segmente care definesc utilizatorii de instrumente auditive Oticon sunt: utilizatorii experimentați, utilizatorii noi, utilizatori de instrumente auditive de mare putere și segmentul pediatric.
  Copiii sunt expuși zilnic unor provocări directe sau indirecte. Starea de bine a copilului este determinată tocmai de oportunitatea de a explora lumea.
  ”Copiii cu deficiență de auz au nevoie de resurse cognitive mai multe și au o înțelegere a vorbirii mai scăzut ...

  Citeste articolul...

 • STREAMER-ul
  2013-07-25 STREAMER-ul

  Streamer-ul este un accesoriu al protezelor auditive digitale de inalta performanta, prin care se poate realiza conectarea protezelor, prin Bluetooth, cu orice dispozitiv multimedia care are integrata aceasta tehnologie (telefoane mobile, mp3 playere, calculatoare, televizoare etc.).

  Streamer-ul poate fi folosit ca si telecomanda pentru aceste proteze, reglarea volumului.

  - dimensiuni reduse (88 x 35 x 12 mm)
  - disponibil in doua culori (alb si negru)
  - baterie incorporata, reincarcabila ...

  Citeste articolul...

 • Ziua mondială a sănătăţii – 7 aprilie 2013
  2013-04-06 Ziua mondială a sănătăţii – 7 aprilie 2013

  Incepand cu 1950, la fiecare an, pe 7 aprilie, Ziua Mondiala a Sanatatii reprezinta pentru intreaga lume oportunitatea de a se concentra asupra unei probleme de sanatate publica proritare la nivel global in viziunea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).
  In 2013 tema aleasa este “Sănătatea şi securitatea în muncă”, pornind de la idea ca acestea au un rol esenţial în asigurarea unei vieţi profesionale mai sănătoase şi mai lungi şi pentru a contribui astfel la îmbătrânirea ...

  Citeste articolul...

 • PROTEZELE PEDIATRICE SAFARI
  2013-03-20 PROTEZELE PEDIATRICE SAFARI

  Protezele auditive SAFARI, produse de Oticon Danemarca, sunt destinate reabilitarii auditive a copiilor cu hipoacuzii de diverse etiologii si grade de gravitate: congenitale sau dobandite, usoare, medii sau severe. Concepute pe o platforma moderna, cu un design atractiv pentru cei mici, protezele SAFARI au adus, de la momentul lansarii pe piata si pana in preyent, un plus de confort copiilor si adolescentilor care le poarta.
  Familia SAFARI se subimparte de in trei subgrupe, respectiv SAFA ...

  Citeste articolul...

 • Spray-urile pentru igiena auriculara
  2012-06-14 Spray-urile pentru igiena auriculara

  Spray-urile destinate curatarii urechii au rolul de a preveni formarea dopurilor de cerumen, precum si de a indeparta praful, scamele sau o serie de germeni patrunsi in cursul zilei.
  In cabinetele RomSound din intreaga tara puteti achizitiona spray-urile Oto cleaner HA.

  Spray Oto cleaner HA - 50 ml
  Solutie marina cu adaos de plante si acid hialuronic ce este de ajutor pentru mentinerea igienei canalului auditiv extern. Are efect antiseptic, antiinflamator si cicatrizant. Sustine integritate ...

  Citeste articolul...

 • De ce fluieră proteza?
  2012-03-18 De ce fluieră proteza?

  Efectul Larsen sau "fluieratul protezei auditive" creeaza de multe ori probleme, ne da batai de cap si poate prea putin ne-am intrebat cum apare, ce se intampla sau cum se numeste...Ii spunem simplu "fluierat". Este acel fluierat ce creeaza disconfort pentru pacient si probleme pentru audiolog.
  Sa-l studiem....

  Calea de transmitere a sunetului de la sursa la timpan cuprinde: microfonul, circuitele electrinice de prelucrare a semnalului, receptorul, trompa, tubul acustic, oliva si spatiul rez ...

  Citeste articolul...

 • Cum ne ingrijim urechile?
  2012-02-13 Cum ne ingrijim urechile?

  Din punct de vedere anatomic, urechea este alcătuită din trei segmente: urechea externă, urechea medie şi urechea internă.
  Urechea externă reprezintă partea vizibilă şi accesibilă a urechii, motiv pentru care poate fi îngrijită cu multă atenţie de către fiecare persoană. Urechile copilului mic sunt atent curăţate de fiecare mamă, iar pe măsură ce copilul creşte, va învăţa sa facă aceleaşi lucruri. Tocmai de aceea este important ca măsurile mamei să fie unele corec ...

  Citeste articolul...

 • Boala Meniere
  2011-11-20 Boala Meniere

  Endolimfa este un lichid continut in structurile urechii interne (cohlea si canalele semicirculare) si scalda celulele senzoriale ale analizatorului auditiv si vestibular. In situatii normale, volumul endolimfei si concentratia de electroliti (magneziu, sodiu, clor si altele) sunt stabile. Hidroptizia endolimfatica este o afectiune a partii auditive si/sau vestibulare a urechii interne, cauzata de cresterea volumului de endolimfa si de o schimbare a concentratiei de electroliti din aceasta.
  Pri ...

  Citeste articolul...

 • Cerumenul si rolul lui
  2011-06-02 Cerumenul si rolul lui

  Cuvantul CERUMEN provine din latinescul "cera".
  Glandele ceruminoase, specifice conductului auditiv extern (nu se regasesc intr-o alta zona a corpului), sunt glande apocrine, in numar de 1000-2000 intr-o ureche normala si formeaza o coroana pe suprafata conductului, avand o densitate maxima intr-o zona triunghiulara a peretelui postero-superior, numita "zona von Troeltsch, dupa numele celui care a descris-o prima data.
  Cerumenul nu este, de fapt, produs in exclusivitate de aceste glande. In co ...

  Citeste articolul...

 • OTOEMISIUNILE ACUSTICE
  2011-05-31 OTOEMISIUNILE ACUSTICE

  OTOEMISIUNILE ACUSTICE sunt semnale acustice care pot fi detectate in conductul auditiv extern. Ele pot aparea in mod spontan sau dupa stimularea acustica a urechii.
  Otoemisiunile acustice sunt rezultatul activitatii mecanice a celulelor ciliate externe, care au capacitatea sa se contracte: se lungesc si se scurteaza ca raspuns la diversi stimuli. Vibratiile care iau astfel nastere in organul lui Corti se propaga prin lichidele endocohleare pana la baza cohleei, pun in miscare membrana ferestre ...

  Citeste articolul...

 • TRAUMA SONORA
  2011-05-23 TRAUMA SONORA

  “Ierarhizarea” mediului zgomotos in care traim s-ar putea face astfel:
  o vocea soptita are 30 decibeli,
  o conversatia normala 60 – 70 decibeli,
  o traficul rutier 85 decibeli,
  o concertul rock 110 decibeli,
  o ciocanul pneumatic 110 – 115 decibeli,
  o sirena ambulantei 120 decibeli,
  o armele de foc 140 decibeli.
  TRAUMA SONORA defineste hipoacuzia (scaderea auzului) determinata de expunerea la zgomot. Ea poate fi indusa atat de o expunere unica la un zgomot foarte intens, cat ...

  Citeste articolul...

 • Tinitusul - un simptom, nu o boală
  2011-04-17 Tinitusul - un simptom, nu o boală

  Tinitusul, acufenele sau zgomotele auriculare, constituie, foarte frecvent, motivul pentru care pacienţii se adresează medicului specialist ORL.
  Tinitusul reprezintă perceperea unui sunet fără a exista un corespondent extern. În limba latină ternmenul denumeşte un sunet continuu.
  Indiferent de intensitatea sau de caracterul lor, aceste sunete percepute continuu sau intermitent pot deveni chinuitoare, un adevărat coşmar.
  Primele date despre tinitus datează din anul 2500 î. ...

  Citeste articolul...

 • Surditatea brusc instalata
  2011-03-12 Surditatea brusc instalata

  Descrisă pentru prima dată în literatura de specialitate în 1944 de De Klevn, hipoacuzia neurosenzorială cohleară brusc instalată sau surditatea brusc instalată (SBI) este recunoscută ca fiind o pierdere neurosenzorială mai mare de 30 Db, pe cel putin 3 frecvenţe audiometrice, cu un debut de maxim 72 ore. Din 1944 şi până azi au apărut multiple ipoteze privind etiopatogenia acestei afecţiuni, dar niciuna nu explică pe deplin apariţia SBI. Toate aceste ipoteze au în comun subst ...

  Citeste articolul...

 • Despre Olive
  2011-02-17 Despre Olive

  Oliva este componenta care leaga propriu-zis proteza auditiva de urechea purtatorului prin intermediul unui tub. Ea este confectionata dintr-un material flexibil sau dur, dupa amprentarea prealabila a urechii.
  Oliva trebuie sa fie obligatoriu una personalizata, sa reproduca perfect forma conductului auditiv, pentru a preveni fenomenul de feedback (fluieratul protezei), dar si pentru fixarea sigura a protezei auditive (a nu se pierde). Fenomenul de feedback poate aparea ori de cate ori oliva nu ...

  Citeste articolul...

 • Despre proteze si protezare auditiva
  2010-02-23 Despre proteze si protezare auditiva

  Fiecare persoana care observa ca, de un anumit timp, nu mai aude "ca si inainte" se adreseaza, ingrijorat, medicului de familie. Acesta va ridica prima data problema existentei unui dop de cerumen, lucru ce poate fi usor elucidat cu ajutorul unui otoscop, prin simpla examinare a conductului auditiv extern. In lipsa posibilitatii efectuarii unei otoscopii in cabinetul de medicina de familie, pacientul va fi indrumat catre medicul specialist ORL. Acesta va putea stabili mult mai precis cauza scade ...

  Citeste articolul...

 • Audiograma
  2010-01-15 Audiograma

  Audiograma tonala este cea mai cunoscuta si mai raspandita investigatie audiologica. Este o reprezentare grafica a pragurilor auditive pe 6-7 frecvente ale spectrului auditiv uman, cuprinse intre 125Hz si 8000Hz. Acest test este efectuat cu ajutorul unui aparat denumit audiometru, capabil sa genereze tonuri auditive pure (asemanatoare notelor muzicale), de intensitate precisa. Sunetele sintetizate sunt oferite pacientului fie prin intemediul unor casti, pentru transmiterea sunetelor pe cale aeri ...

  Citeste articolul...

 • Hipoacuzia la copil
  2010-01-07 Hipoacuzia la copil

  La nastere hipoacuzia este un defect invizibil, copiii hipoacuzici aratand si comportandu-se la fel ca bebelusii cu auz normal. In decursul primelor luni parintii sau cei care vegheaza asupra starii lui de sanatate vor observa ca micutul nu reactioneaza la zgomote (bataia palmelor) prin reflex de clipire sau de intoarcere a capului in directia sunetului. Ulterior, copilul hipoacuzic nu va mai ganguri, chiar daca la inceputul vietii a facut acest lucru. Pierderea acestei deprinderi este consecint ...

  Citeste articolul...

 • Otoscleroza - o cauza a hipoacuziei
  2010-01-07 Otoscleroza - o cauza a hipoacuziei

  Otoscleroza sau otospongioza este o boala cu transmitere genetica, ce consta in aparitia unor modificari ale structurii osoase la nivelul lantului osicular din urechea medie, antrenand blocarea articulatiei dintre scarita si urechea interna. Se produce astfel o anchiloza a lantului de osisoare din urechea medie, care impiedica transmiterea eficienta a sunetelor de la timpan la urechea interna. Osisorul afectat este scarita. Modificarile histopatologice se pot regasi, in stadiile mai avansate ale ...

  Citeste articolul...

 • Hipoacuzia sau pierderea de auz
  2010-01-07 Hipoacuzia sau pierderea de auz

  "Daca nu vezi te izolezi de lucruri. Daca nu auzi te izolezi de oameni". (Immanuel Kant)

  Auzul reprezinta unul dintre simturile fundamentale ale omului. Un fenomen care capata o amploare din ce in ce mai mare in intreaga lume, in special datorita cresterii nivelului de zgomot la care suntem expuşi in mediul inconjurator, este pierderea auzului. Pierderea auditiva afectaza aproximativ 10% din populatia globului. In prezent, in lume sunt mai mult de 500 de milioane de oameni cu un anum ...

  Citeste articolul...

 • Dificultati de comunicare
  2008-06-04 Dificultati de comunicare

  Cea mai comuna plangere din partea cuiva ce experimenteaza o pierdere de auz este aceea ca "Aud, dar nu inteleg". Aceasta se intampla pentru ca pierderea de auz duce la trei tipuri de dificultate in comunicare.

  1.Dificultate in auzul vorbirii pe ton scazut (pierdere a senzitivitatii)
  Majoritatea oamenilor considera ca pierderea de auz este o simpla reducere in intensitate a sunetului - ceva ce face ca vorbirea si alte sunete sa fie dificil de auzit la niveluri de tarie a sunetului "normale" ...

  Citeste articolul...

 • Pierderile de auz nu afecteaza numai generatia in varsta.
  2008-05-28 Pierderile de auz nu afecteaza numai generatia in varsta.

  Daca am dori sa ne exprimam cifric, atunci, potrivit unor studii efectuate in ultimii ani, se arata ca aproape 10% din populatie prezinta o scadere a auzului, mai mult sau mai putin importanta, iar in alte articole se aproximeaza ca peste 500 de milioane de oameni au aceasta problema.
  Pierderile de auz nu afecteaza numai generatia in varsta, chiar daca presbiacuzia (scaderea auzului in urma avansarii in etate) este cea mai des intalnita forma de hipoacuzie.
  Din ce in ce mai multe persoane ti ...

  Citeste articolul...